În vizită la Balcic

La întoarcerea de la Conferința Națională Petrom Energie din Bulgaria de la Nisipurile de Aur, o parte din trupă și stafful tehnic au făcut o pauză binemeritată la domeniul regal de la Balcic, un loc superb la malul Mării Negre, situat în Cadrilaterul încărcat de istorie.

Balcic (sau Balchik in limba bulgara) a aparținut României între anii 1913 – 1940. „Cadrilaterul” a rămas în componența României până în 1940, când prin Tratatul de la Craiova de la 7 septembrie este restituit Bulgariei ca urmare indirectă a presiunilor politice germane asupra guvernului român.

În Balcic se află celebrul Castel (“Cuibul liniștit”), reședința preferată a Reginei Maria a României, înconjurat de o la fel de celebră gradină botanică unicat în Europa Centrală și de Est, în special datorită colecției de cactuși.

Pentru mult timp orașul a fost supranumit Orașul Alb, din cauza dealurilor albicioase din jur. De altfel, întregului țărm i s-a spus, din aceleasi motive, Coasta de Argint. În prezent, broșurile din Bulgaria care prezinta orașul îl numesc “perla litoralului bulgaresc”.

Mai multe fotografii în albumul nostru de pe Facebook: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151622071985845.1073741837.101440985844&type=1&l=ffdb793df0

Creative Commons LicenseAcest articol este protejat de legea drepturilor de autor si poate fi preluat pe alte site-uri, parțial sau integral, doar cu menționarea sursei și respectând termenii Licenţei Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creative Commons.

Despre autor

Vlad

Vlad Dulea este unul din cei doi soliști vocali ai trupei. A urmat cursurile de canto ale Școlii de Muzică ”Crina Mardare”. În afara trupei, Vlad este manager partener în cadrul unei agenții specializate în comunicare online, blogger, pasionat de ciclism și călătorii.

Blog personal

Google

Vezi şi alte articole despre:

Spune-ne părerea ta

Pentru a verifica disponibilitatea trupei pentru o anumita zi va rugam sunati la:

Mobil: 0723.310.310

sau folositi formularul de contact de aici.