În vizită la Balcic

La întoarcerea de la Conferința Națională Petrom Energie din Bulgaria de la Nisipurile de Aur, o parte din trupă și stafful tehnic au făcut o pauză binemeritată la domeniul regal de la Balcic, un loc superb la malul Mării Negre, situat în Cadrilaterul încărcat de istorie.

Balcic (sau Balchik in limba bulgara) a aparținut României între anii 1913 – 1940. „Cadrilaterul” a rămas în componența României până în 1940, când prin Tratatul de la Craiova de la 7 septembrie este restituit Bulgariei ca urmare indirectă a presiunilor politice germane asupra guvernului român.

În Balcic se află celebrul Castel (“Cuibul liniștit”), reședința preferată a Reginei Maria a României, înconjurat de o la fel de celebră gradină botanică unicat în Europa Centrală și de Est, în special datorită colecției de cactuși.

Pentru mult timp orașul a fost supranumit Orașul Alb, din cauza dealurilor albicioase din jur. De altfel, întregului țărm i s-a spus, din aceleasi motive, Coasta de Argint. În prezent, broșurile din Bulgaria care prezinta orașul îl numesc “perla litoralului bulgaresc”.

Mai multe fotografii în albumul nostru de pe Facebook: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151622071985845.1073741837.101440985844&type=1&l=ffdb793df0

Creative Commons LicenseAcest articol este protejat de legea drepturilor de autor si poate fi preluat pe alte site-uri, parțial sau integral, doar cu menționarea sursei și respectând termenii Licenţei Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creative Commons.
Vezi şi alte articole despre: