Vizită la Mănăstirea Suceviţa

Am profitat de vremea tocmai bună pentru o plimbare până la Mănăstirea Sucevița. Am pornit pe jos…

sucevita-P1060142

… dar după ce am realizat că e mai departe decât ne-am imaginat, am continuat plimbarea în căruță prin bunăvoința unui localnic extrem de amabil :)

sucevita-P1060144

Mănăstirea Suceviţa, inclusă în patrimoniul UNESCO, a fost zidită la sfârşitul secolului al XVI-lea cu cheltuiala întregii familii Movilă, familie ce a dat Moldovei doi domni şi un mitropolit.

sucevita-P1060145

Pictura Suceviţei este cea mai bine conservată dintre toate ansamblurile picturale ale artei medievale moldoveneşti. O particularitate a picturii de la Suceviţa o reprezintă verdele – dominanta sa cromatică – culoare atribuită Duhului Sfânt, simbolizând înnoirea duhovnicească.

Impresia de masivitate a întregii incinte este dată de grosimea zidurilor din piatră şi de curtea spaţioasă, aproape pătrată.

sucevita-P1060149

Și pentru că plimbarea să fie completă, la întoarcere ne-am oprit pe marginea drumul să culegem soc. Colegul nostru, Sticlă, face o socată nemaipomenită :)

sucevita-P1060154

Creative Commons LicenseAcest articol este protejat de legea drepturilor de autor si poate fi preluat pe alte site-uri, parțial sau integral, doar cu menționarea sursei și respectând termenii Licenţei Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creative Commons.

Despre autor

Vlad

Vlad Dulea este unul din cei doi soliști vocali ai trupei. A urmat cursurile de canto ale Școlii de Muzică ”Crina Mardare”. În afara trupei, Vlad este manager partener în cadrul unei agenții specializate în comunicare online, blogger, pasionat de ciclism și călătorii.

Blog personal

Google

Vezi şi alte articole despre:

Spune-ne părerea ta

Pentru a verifica disponibilitatea trupei pentru o anumita zi va rugam sunati la:

Mobil: 0723.310.310

sau folositi formularul de contact de aici.