Târg de nunți în Piața Constituției din București – 23-25 martie 2012

Dacă aveți în plan o nuntă și nu ați pus încă la punct toate detaliile, vă reamintim că de mâine până duminică (23-25 martie 2012) are loc în Piata Constitutiei ultimul târg de nunți dedicat sezonului 2012, Mariage Fest, aflat anul acesta la a IX-a editie.

Înainte se chema E-mariage Fest, dar începând cu anul acesta denumirea s-a schimbat în MARIAGE  FEST. Renuntarea la litera E  din * E-Mariage * s-a realizat datorita faptului ca o mare parte din expozantii care au participat la targurile anterioare considerau ca prezenta acestei litere conduce mai mult catre ideea de e-commerce sau portal si mai putin catre ceea ce este de fapt acest eveniment.

Aproape 4000 de mp gazduiesc cele mai importante firme din domeniul nuntilor, asteptand  viitori miri si mirese cu cele mai atractive oferte. Nu vor lipsi nici  spectacolele sau momentele artistice, concursuri cu premii.

Cu ocazia acestui târg, Bucurestiul a intrat in Cartea Recordurilor cu cea mai lunga trena de rochie de mireasa din lume

Sursa foto: www.business-forum.ro

Organizatorii targului au lansat aceasta initiativa sub sloganul: “Daca olandezii nu ne lasa sa intram in Europa, noi ii scoatem din Guinness Book of World Records!”. In urma cu trei ani, Mariage Fest a stabilit recordul pentru cea mai lunga trena a unei rochii de mireasa, cu o lungime de 1.492 de metri. Cateva luni mai tarziu, olandezii au batut acest record, cu o trena de 2.488 de metri.

Ieri, romanii si-au luat revansa cu ajutorul unei rochii croite din 4.700 de metri de tafta, 10,5 metri de tafta matase jakard, 45 de metri de captuseala, 5,5 metri de corset din dantela chantilly pe care au fost cusute perle de 2,2 milimetri. Trena, care a fost ridicata in balon si desfasurata pe traseul fantanilor din zona Piata Unirii – Piata Constitutiei, a masurat 2. 750 de metri. Pentru realizarea rochiei au fost necesare 100 de zile de lucru.

Mariage Fest mai este detinatorul a inca 3 recorduri omologate in Guinness World Records.

Primul record a avut loc la editia a III-a, din Piata Constitutiei in perioada 3-5 martie 2009, cand a fost prezentata publicului rochia de mireasa cu cea mai lunga trena din lume in lungime de 1579 m, depasind recordul detinut pana atunci de cipriotul Andreas Evstratoiu cu 1362 m.

Cel de-al doilea record mondial din domeniul nuntilor, a avut loc in 2009 la editia de toamna a targului Mariage Fest, cand cea mai mare piramida formata din buseuri, mai exact 8750 buc, a fost prezentata vizitatorilor, tot acestia fiind si beneficiarii acestor buseuri.

Cel de-al treilea  record a fost consemnat in anul 2010, la a V-a  editie de primavara  a targului, cand a fost prezentata cea mai scumpa rochie de mireasa din Romania, creata de Cosmina Englizian , cu cele mai multe cristale Swarovski, 43 008 cristale.

Program expozitional:

  • Vineri  23 martie :   12.00- 20.00
  • Sambata  24 martie :   10.00- 20.00
  • Duminica  25 martie :   10.00- 18.00

Mai multe detalii pe www.e-mariage.ro

Creative Commons LicenseAcest articol este protejat de legea drepturilor de autor si poate fi preluat pe alte site-uri, parțial sau integral, doar cu menționarea sursei și respectând termenii Licenţei Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creative Commons.