Je t’aime – Lara Fabian (VIDEO – subtitrare limba română)

Je t’aime este piesa cu care Lara Fabian a câștigat premiul Félix Award pentru cea mai populară piesă a anului în 1997. Albumul Pure pe care a apărut această piesă pentru prima oară în 1996 a primit discul de platină în Canada după doar două săptămâni de la lansare. Anul următor este vândut în Europa în peste 2 milioane de exemplare.

În Franța materialul a primit discul de diamant și este considerat a fi unul dintre cele mai de succes albume din istorie, cu peste 1.471.800 de exemplare vândute.

Foarte puțini cunosc începutul carierei artistei Lara Fabian. În 1988, la propunerea unui producător, Lara Fabian acceptă să reprezinte Luxemburgul cu piesa „Croire” în finala competiției Eurovision din anul respectiv, ediția cu numărul treizeci și trei care s-a desfășurat la Dublin. În ierarhia finală a concursului Fabian s-a clasat pe locul patru, obținând una dintre cele mai bune poziții ale țării din istoria participării la Eurovision. Trofeul a fost câștigat în acel an de Céline Dion pentru Elveția.

Piesa pe care v-o propun azi, ”Je t’aime”, a devenit și mai populară în Europa în urma concertului din Paris din 2002, când publicul francez prezent în arena „Le Zénith” a surprins-o pe Lara Fabian cântând fiecare vers al piesei chiar înainte ca artista să apuce să înceapă să cânte.

Mai jos aveți clipul găsit pe Youtube și cu traducere în limba română de Cristian Tirlea:

Momentul, de o încărcătură emoțională deosebită, a rămas în memoria fanilor din întreaga lume. Dovadă este și surpriza pregătită anul acesta de Fan Clubul Românesc Lara Fabian la concertul din 17 martie 2012 de la Sala Palatului din București. Publicul a întâmpinat primele acorduri ale piesei cu mici afișe care aveau desenată o inimă. 4000 de fani prezenți în Sala Palatului s-au ridicat în picioare și au cântat prima strofă și refrenul cântecului, parcă special pentru a face o reconstituire a momentului din 2002 de la Paris.

Surse: [1], [2], [3]

Mai multe piese potrivite pentru dansul mirilor găsiți aici

Creative Commons LicenseAcest articol este protejat de legea drepturilor de autor si poate fi preluat pe alte site-uri, parțial sau integral, doar cu menționarea sursei și respectând termenii Licenţei Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creative Commons.
Vezi şi alte articole despre: ,