Andre Rieu – Shostakovich’ Second Waltz (vals)

„Second Waltz” face parte din suita de jazz scrisă în 1924 de compozitorul rus Dmitri Shostakovich. La origini piesa se chema Waltz 2, dar în 1994 ea a fost reorchestrată și inclusă pe albumul “From Holland with Love” al celebrului violonist olandez Andre Rieu sub numele “Second Waltz”. Este piesa care îl va consacra definitiv pe Andre Rieu la nivel mondial, albumul aducându-i câteva discuri de aur şi platină.

De altfel, datorită lui Andre Rieu, piesa lui Shostakovich este astăzi mai degrabă cunoscută ca “Second Waltz” (Al Doilea Vals) decât după titlul original.

5 ani mai târziu valsul este inclus pe coloana sonoră a filmului Eyes Wide Shut în regia lui Stanley Kubrick, sub denumirea „Jazz Suite, Waltz 2” în interpretarea Royal Concertgebouw Orchestra.

“Second Waltz” este valsul cu care au deschis nunta Ramona și Marius.

 

Mai multe despre Andre Rieu puteți citi în articolul http://vlad.dulea.ro/2011/01/02/cum-a-fost-la-concertul-de-anul-nou-al-lui-andre-rieu-din-koln/

Mai multe piese potrivite pentru dansul mirilor găsiți aici

Creative Commons LicenseAcest articol este protejat de legea drepturilor de autor si poate fi preluat pe alte site-uri, parțial sau integral, doar cu menționarea sursei și respectând termenii Licenţei Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creative Commons.
Vezi şi alte articole despre: ,