Porțile de Fier, Golful Mraconia, Dubova, Cazanele Mari

Acesta este unul din avantaje atunci când membrii unei trupe nu sunt doar colegi, ci și prieteni buni. În drumurile noastre prin țară ne permitem și astfel de escapade din care rămânem cu amintiri frumoase :)

Dunărea la Porțile de Fier

Dunărea la Porțile de Fier

Statuia lui Decebal (Golful Mraconia)

Statuia regelui dac Decebal este o statuie înaltă de 55 m, aflată pe malul stâncos al Dunării, între localitățile Eșelnița și Dubova, în apropiere de orașul Orșova, România. Statuia îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei și este sculptată într-o stâncă. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Omul de afaceri și istoricul protocronist Iosif Constantin Drăgan a fost cel care promovat și finanțat ideea acestei lucrări efectuate perioada 1994 – 2004.

Evident că nu ne-am putut abține să nu hrănim acest câțel extrem de simpatic. Surpriza a fost foarte mare când am constatat că ne conduce până pe Vârful Ciucărul Mare. O lua înainte și din când în când verifica dacă suntem pe urmele lui :)

De sus, de pe Ciucărul Mare se deschide o panoramă incredibilă a Dunării la Cazanele Mari

De aici de sus, de pe vârful Ciucărul Mare, unul din cele mai frumoase locuri din România, trupa Atelier vă salută cu drag pe voi cei care citesc acest articol acum!

Mai multe poze găsiți în albumul de pe Facebook: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151298676570845.512060.101440985844&type=1&l=ff162391e2

Creative Commons LicenseAcest articol este protejat de legea drepturilor de autor si poate fi preluat pe alte site-uri, parțial sau integral, doar cu menționarea sursei și respectând termenii Licenţei Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creative Commons.