Un weekend la Conacul de pe deal – Câmpulung

conaculdepedeal-campulung-mioarele-matau-chilii

În urmă cu câteva luni, mai exact în ianuarie (foto sus) am cântat la Conacul de pe deal din Câmpulung. Ne-a plăcut așa de tare încât atunci când am primit invitația de a cânta din nou și de a petrece de data aceasta un weekend întreg la Conac am zis fără ezitare da.

Conacul de pe Deal este situat pe dealul Mățău, în comuna Mioarele, mărginașă orașului Câmpulung. Dealul ce străjuieşte orașul Câmpulung Muscel este dealul cu cea mai mare înălţime din ţară (1017 metri). În vârful acestui deal are loc an de an celebrul ceremonial nocturn numit Focul lui Sumedru, mai exact în seara zilei de 25 octombrie ce simbolizează încheierea anotimpului agrar și începerea iernii.

Poziționarea Conacului chiar în vârful pârtiei Chilii, face din acesta o destinație favorită mai ales pe perioada iernii. În restul anotimpurilor te poți bucura de o plimbare în natură pe dealurile dimprejur sau prin comuna care își păstrează încă aerul tradițional de sat muscelean.

A doua zi am făcut o plimbare până la Cabana Voina la 25km de Câmpulung. Dacă nu am fi fost obosiți după cântarea din seara precedentă și am fi ajuns aici mai devreme, probabil am fi făcut și o mică excursie pe traseele munților Iezer – Păpușa. Dar nu e timpul pierdut deoarece, cu siguranță, vom reveni curând la Conacul de pe Deal :)

Creative Commons LicenseAcest articol este protejat de legea drepturilor de autor si poate fi preluat pe alte site-uri, parțial sau integral, doar cu menționarea sursei și respectând termenii Licenţei Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creative Commons.

Despre autor

Vlad

Vlad Dulea este unul din cei doi soliști vocali ai trupei. A urmat cursurile de canto ale Școlii de Muzică ”Crina Mardare”. În afara trupei, Vlad este manager partener în cadrul unei agenții specializate în comunicare online, blogger, pasionat de ciclism și călătorii.

Blog personal

Google

Vezi şi alte articole despre: , ,

Spune-ne părerea ta

Pentru a verifica disponibilitatea trupei pentru o anumita zi va rugam sunati la:

Mobil: 0723.310.310

sau folositi formularul de contact de aici.