Anja Lerch – Nomansland (Vals)

Vladimir Cosma este un compozitor român născut în 1940 la București și care a emigrat definitiv în Franța în 1963 (deci exact acum 50 de ani). În 1968, Yves Robert îi încredințează prima muzică de film: „Alexandre le Bienheureux”. De atunci, Vladimir Cosma a compus mai mult de trei sute de partituri pentru filme de lung metraj sau seriale TV marea majoritate produse în Franța. Este cazul, printre altele, și al temei principale din serialul de televiziune ”Les Aventures de David Balfour” (Kidnapped) de Jean-Pierre Decourt, o adaptare a binecunoscutei nuvele ”Răpit de pirați” a lui Robert Louis Stevenson.

Iată mai jos cum a evoluat acest cântec, de la partitura pentru coloană sonoră scrisă de compozitorul român la unul din cele mai dansate valsuri în competițiile sportive.

1978

Vladimir Cosma – David’s Song – instrumental celtic – pe coloana sonoră a serialului de televiziune ”Les Aventures de David Balfour” (Kidnapped) de Jean-Pierre Decourt

1979

The Kelly Family – David´s Song (Who´ll come with me) – liric tradițional – (vă recomand să vedeți acest videoclip original de arhivă din 1979 măcar pentru a-i vedea pe cei de la The Kelly Family așa cum noi n-am apucat să îi cunoaștem)

1991

Demis Roussos – La Chanson De David / David’s Song – colind tradițional inclus pe albumul ”Chante Noël”

1999

DJ Sakin & Friends – Nomansland (David’s Song) – trance

1999 – versiunea Anjei Lerch (vals)

În același an, 1999, un cover pe ritm de vals vienez (cu tempo de 58 bmp) în interpretarea cântăreței de origine germană Anja Lerch apare pe compilația de cântece pentru dans sportiv Chartbreaker For Dancing Vol. 3 alături de un alt cover celebru pe același beat (58) după piesa ”Hijo de la luna” din 1986 a celor de la Mecano. Ca fapt divers, ambele piese interpretate de Anja Lerch ca vals vienez dominaseră în acel an topurile din Germania în versiunile lor trance, Nomansland în versiunea DJ Sakin și Hijo de la luna în versiunea Loona.

Cu toate că versiunea Anjei Lerch din 1999 a devenit unul din cele mai dansate valsuri în competițiile de dans sportiv, precum și unul din dansurile preferate pentru valsul mirilor, acest lucru nu a ajutat-o pe cântăreața germană să devină un star internațional. Anul trecut, la vârsta de 44 de ani, a participat la show-ul de talente ”Winner is…” al postului SAT 1 din Germania, iar anul acesta participă la ”Vocea Germaniei”. În prezent, Anja Lerch este profesoară de canto și pian la o școală din Duisburg, Germania.

”Nomansland” a fost dansul pe care l-au ales Cristina și Vlad pentru nunta din 6 iulie de la Grand Hotel Sofianu din Râmnicu Vâlcea.

Lost in my dreams
I see you there
Float through the air
Deep in my heart
I feel you’re real
I have no fear
Look in my eyes
And take my hand
Guide all our free
To nomansland

I’m like a baby in your arms
You hold me tight and take to fly
I feel so free, I’m like a dove
Flying over the sea of love
You are like an angel from above
Looking down before and so much love
Then you come to me and take my hand
Here I am with you in Nomansland
You are in my heart and in my dreams
You opened up my soul and made me see
I will follow you untill the end
I will follow you to nomansland

Deep in my heart
I feel you’re real
I have no fear
Look in my eyes
And take my hand
Guide all our free
To nomansland

Mai multe piese potrivite pentru dansul mirilor găsiți aici

Creative Commons LicenseAcest articol este protejat de legea drepturilor de autor si poate fi preluat pe alte site-uri, parțial sau integral, doar cu menționarea sursei și respectând termenii Licenţei Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creative Commons.
Vezi şi alte articole despre: ,